Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019

ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΤΩΝ Α΄,Β΄,Γ΄ ΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ,ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 10/10/2019

Σήμερα Πέμπτη 10/10/2019 το σχολείο μας πραγματοποίησε εκπαιδευτικές επισκέψεις ανά τάξη με το ακόλουθο πρόγραμμα:

1) Η Α΄ τάξη ξεκίνησε με λεωφορείο για διδακτική επίσκεψη με προορισμό τον νομό Πέλλας.Μια όμορφη διαδρομή με τραγούδια,παιχνίδια,με εθνική,θρησκευτική και ιστορική ενημέρωση.Η Ι. Μητρόπολη Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας φιλόξενα υποδέχτηκε με αγάπη μαθητές και καθηγητές.Οι ορμητικοί καταρράκτες μάγεψαν τους μαθητές μας .Ήταν συγκλονιστική η κατάθεση στεφάνου και ο εθνικός ύμνος ,στον ιστορικό χώρο του μνημείου του Τέλλου Άγρα και του Ιωάννη Μίγγα.Η εκπαιδευτική επίσκεψη εκπλήρωσε τους παιδαγωγικούς στόχους της ,προσφέροντας στα παιδιά γνώσεις,βιώματα και χαρά.
Συνοδοί καθηγητές : Σωτηριάδου Ευγενία(Αρχηγός),Λούτα Κατερίνα,Τσέτσινα Θεολογία,Οικονόμου Ζωή.

2) Η Β΄ τάξη πήγε στον πολυχώρο Τεχνολογίας και Ρομποτικής ROBOT SET GO στον Τρίλοφο Θεσσαλονίκης .
Η γνωριμία με τα ρομπότ έγινε από τους ειδικούς του κέντρου σε 3 στάδια:
1) Θεωρητική ενημέρωση για τα ρομπότ και τις δυνατότητες τους στην σύγχρονη Τεχνολογία και Ιατρική σε αμφιθεατρική αίθουσα με video projector και ρομποτική πίστα επιδείξεων.Επίσης έγινε και μια σχετική ιστορική αναδρομή.
2) Πρακτική εφαρμογή.Οι μαθητές χωρίζονται σε 2 ομάδες.Οι μισοί 25 σε αριθμό χωρίζονται σε υποομάδες των 2-3 ατόμων και με την βοήθεια υπολογιστών με σχετικές οδηγίες και σχέδια και την επίβλεψη του προσωπικού κατασκευάζουν από ένα ρομπότ έτοιμο να αγωνιστεί σε αγώνα σκυταλοδρομίας.
3) Γίνονται οι σχετικές δοκιμές των ρομπότ στην πίστα και ο αγώνας ξεκινά.Οι καλύτεροι κερδίζουν.- Οι άλλοι 25 που έκαναν στο μεταξύ διάλειμμα προσέρχονται για τα στάδια 2 και 3 και αποχωρούν οι πρώτοι 25 για διάλειμμα.

Συνοδοί καθηγητές : Θεοδοσιάδου Εύα(Αρχηγός) ,Τακίδης Ιωάννης ,Καραφυλλέ Όλγα,Αποστολίδου Κωνσταντίνα.

3) Η Γ΄ τάξη επισκέφτηκε το Εθνικό Πάρκο Κορώνειας Βόλβης και Μακεδονικών Τεμπών.
Πρόγραμμα: Άφιξη στον Άγιο Βασίλειο -Ξενάγηση στο παραλίμνιο πάρκο Αγίου Βασιλείου (Πύργος Αγίου Βασιλείου,λίμνη Κορώνεια) -Ορνιθοπαρατήρηση στα υπεραιωνόβια πλατάνια Σχολαρίου (Μνημεία της Φύσης) - Ξενάγηση στις Νυμφόπετρες - Ξενάγηση στο κέντρο πληροφόρησης στην Απολλωνία - Ορνιθοπαρατήρηση στην λίμνη Βόλβη στα Λουτρά Δήμου Βόλβης.

Συνοδοί καθηγητές :Κουκίδης Ιωάννης(Αρχηγός),Τσικώτη Αθηνά,Κλαπανάρας Σωτήρης,Αντωνίου Μιχάλης.

Παρακάτω φαίνονται εικόνες από την Β΄ τάξη







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου